Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste gespreksstarters die echt werken

 

 Hallo, ik ben hier om je mijn startup te pitchen. Hallo hoe gaat het? Leuk je te ontmoeten. Het weer is geweldig vandaag, toch? Je hebt twee totaal verschillende intro's van een gesprek gehoord. De tweede, zoals je misschien al geraden hebt, is meer Amerikaans. Veel Amerikanen begonnen hun vergaderingen met small talk, en dit is vrij gebruikelijk

voor de westerse cultuur, maar in een land waar ik vandaan kom, doen we dat niet echt, we hebben de neiging om meer rechttoe rechtaan te zijn, vandaag gaan we het hebben over de beste onderwerpen voor small talk, de beste gespreksstarters en zorg ervoor dat je je niet gedraagt als de Russische jachthaven, ga niet meteen aan het werk als je een vergadering binnengaat,

omdat dit niet de manier is waarop mensen het normaal gesproken hier in de VS doen, als je geïnteresseerd bent, blijf dan kijken. Oké, er is niets ergs aan om heel duidelijk te zijn met wat je wilt, maar mensen zouden normaal gesproken verwachten dat je iets toevoegt aan het gesprek, zoals, gisteren was ik bij Costco en ik rende achter Emily aan,

 mijn kind en ik waren zo van het volgen van haar overal, ik moest weten waar de ribben waren en ik vroeg gewoon aan de man, excuseer me, weet je waar de ribben zijn? En hij had zoiets van: hé, stop. Hoe gaat het? Hij wilde dat ik daadwerkelijk een gespreksstarter had. Ik dacht: oh hoe gaat het met je? Dus het is vriendelijk, het is beleefd,

om deze gespreksstarter te hebben in plaats van direct aan de slag te gaan, omdat dit laat zien dat je eigenlijk geïnteresseerd bent in het opbouwen van een band met een persoon. Je ziet deze relatie niet als puur transactioneel. Dus dit is waarom mensen deze kleine gesprekken voeren. Deze onderwerpen voor small talk zijn niet alleen belangrijk als u in een zakelijke vergadering bent, 


ze zijn ook belangrijk als je gewoon rondloopt en je wilt een gesprek beginnen met een persoon en je wilt gewoon met hem praten, zonder noodzakelijkerwijs zaken met hem te doen. Dus de onderwerpen die we vandaag gaan behandelen zijn superbelangrijk. houd ze in gedachten, probeer ze te onthouden, probeer drie of vier onderwerpen te kiezen

waar je het meest in geïnteresseerd bent en waar je je het prettigst bij voelt om te bespreken. En dan, afhankelijk van de situatie, ga je gewoon die small talk-onderwerpen gebruiken en een gesprek beginnen. Nummer één, natuurlijk het weer, iedereen praat over het weer, maar alsjeblieft jongens, want dit is zo gewoon, het weer moet die dag buitengewoon zijn.

 Het moet of echt warm zijn, zoals het Silicon Valley van vandaag of echt koud, zoals San Francisco altijd het grootste deel van de tijd, of misschien is het gewoon een mooie zonnige dag en heeft het de afgelopen twee weken geregend, dus het moet buitengewoon zijn. Over het algemeen zijn observaties erg goed voor small talk. Of het nu een observatie is, 

dan vinden veel Amerikanen dit iets wat ik alleen in Amerika heb meegemaakt. Je loopt gewoon over straat en iemand kijkt je aan en zegt: oh mijn God! Ik hou van je jas, waar heb je het vandaan? Dit is ook small talk. Of ze zouden zeggen: oh mijn God, ik hou van je schoenen. Oh mijn God, je baby is zo schattig. Dit is iets wat ik de hele tijd hoor.

Oh mijn God, je baby is zo schattig. Hoe oud is ze? En dit betekent niet dat je uren moet blijven praten met die persoon. Het is gewoon het creëren van deze vriendelijke omgeving, het is gewoon vaststellen dat mensen open zijn, ze glimlachen naar elkaar en andere small talk die ik onlangs heb gehad bij Safeway's, het is een lokalesupermarkt met een vrouw, 
omdat we allebei geen maskers dragen, en dit is zo nieuw. We mogen geen maskers dragen in Californië, en ik hoop dat dat laatste was en ze zei: ik ben zo blij dat we geen maskers dragen, je kunt naast me staan, wil je me zelfs knuffelen? Dit was gewoon een praatje.., Als we bij de caissière zijn, fleurt het je dag weer op. 

Als je net naar een nieuwe stad bent verhuisd, genoeg onderwerpen die je kunt bespreken. Toen ik net verhuisde naar Dresden Deutschland, Als je uit Duitsland kijkt commentaar hieronder, maar dit is zo anders dan Amerika, zo anders dan Rusland. Het was mijn eerste weekend in Dresden ik weet niet dat Dresden erg Duits is toch?

Het was dus mijn eerste weekend en ik loop over straat en alles is leeg. Alle supermarkten zijn gesloten, ik heb geen eten. Ik ben zo verdrietig en bijna depressief omdat ik alleen ben in deze nieuwe stad. En dan zie ik mijn vriend en denk ik: jongens, wat doen jullie in het weekend? Dit is een geweldig onderwerp voor een gesprek en hij ging verder over het lezen van boeken en het doen van de was.

 En ik denk, ah ik ben net gekomen, ik heb geen boeken bij me, ik heb nog geen wasgoed, maar dit is de manier waarop we vrienden zijn geworden omdat hij me aanbood om wat eten voor me te koken, want hij had eten thuis, ik had niets. Dit is een gespreksstarter. Je kunt vragen stellen over verborgen pareltjes in de stad. Je kunt vragen stellen over de top drie plaatsen om te bezoeken of het beste restaurant voor sushi.

Bij small talks gaat het niet alleen om praten met een persoon. Het zorgt er ook voor dat ze begrijpen dat je ze begrijpt en verbinding maakt op een ander niveau. Dus ik zou echt heel aandachtig zijn voor waar je het over hebt en ik zou nooit een kans op een praatje overslaan. Bij LinguaTrip, een bedrijf dat ik ben begonnen, hebben we een geweldige cursus, 

Een reactie posten for "Beste gespreksstarters die echt werken"