Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BESTE manieren om effectief te | Wetenschappelijk bewezen studietechnieken

 


Hallo allemaal, welkom bij lingua marina vandaag gaan we het hebben over manieren om efficiënt te studeren en het eerste wat ik jullie wil zeggen is dat dit geen video is waarin ik ga uitleggen hoe ik Engels moet leren en tegelijkertijd doe ik dat niet ken je financiën niet en lees ook een boek en ruim ook je kamer op, het ding is multitasking

als het gaat om eigenlijk eigenlijk pijn en ik ben al een tijdje een fan van multitasking ik begon op te merken dat als ik naar een audioboek luister en probeer iets te doen zoals mijn kinderen van zelfs de kamer toevoeging van een douche nemen, het gewoon deze extra energieoverbelasting heeft, je kent dit fenomeen als je in een auto zit

 en je zit gewoon en je hebt zoveel plannen zoals oh mijn god ik wil een boek lezen ik wil dit en dit doen, maar dan plotseling als je in een bewegend voertuig zit, wil je geen dingen doen dit is omdat wanneer het voertuig beweegt er eigenlijk het hele proces gaande is in je lichaam dat probeert zich aan te passen aan de snelheid

proberen ervoor te zorgen dat alles in orde is en als je een boek probeert te lezen, is dat een extra overbelasting en daarom betrap ik mezelf zelfs op lange reizen zoals drie uur durende reizen, ik staar gewoon naar het raam omdat ik mijn energie niet wil verspillen hetzelfde komt tot multitasking wanneer je probeert te luisteren naar deze les over hoe je effectief kunt studeren    

 tweetalige jachthaven maar je probeert ook door instagram feed te scrollen doe je dat nu stop ermee omdat je jezelf afleidt je verspilt meer energie en volgens de onderzoeksstudenten die multitasking probeerden eigenlijk slechtere cijfers had de volgende tip makkelijker gedaan dan gezegd maar zorg voor een goede nachtrust en een goede nachtrust


 slaap is niet vijf uur het spijt me dat ik wou dat het vijf uur was, minstens acht uur dit is wat ons lichaam nodig heeft en als je denkt oké ik heb mijn test op dinsdag dan ga ik naar een feestje op vrijdag en zaterdag en van zondag tot maandag en maandag dinsdag ik ga slapen dat gaat niet werken je moet een consistent slaapschema hebben

bijvoorbeeld ik weet ongeveer acht uur regel voor mij het is eigenlijk negen uur en ik heb twee kleine baby's zoals ik slaap nodig heb je kunt een apparaat gebruiken om je slaap bij te houden ik gebruik bestellen om mijn nachtrust bij te houden en dan kan ik eigenlijk begrijpen welke gewoonten me hielpen om eerder naar bed te gaan en een andere tip voor mij ik was vroeger die persoon

 die om 12.m of 1 uur naar bed zou gaan.m alleen omdat ik dacht dat ik 's avonds superproductief was, is het ding zodra ik overschakel naar een gezonder schema en wetenschappers beweren dat je beste slaap eigenlijk vóór 12 uur gebeurt, dit is wanneer je lichaam naar diepere slaap gaat, dus zodra ik overschakel naar naar bed gaan om 9 00 uur en wakker worden om 6 of 7 uur 's ochtends

mijn dag is een stuk productiever geworden probeer dit volgende ding verander studieomgeving je zult verrast zijn het is niet alsof je productief wordt als je in een bibliotheek studeert, je bent misschien zelfs minder productief, maar deze verandering voor een dag is echt goed voor je hersenen, want als je eenmaal terug bent in je normale omgeving, voelt het alsof

weer nieuw en je bent productiever dit is waarom ik allemaal voor korte uitstapjes in het weekend ben, zelfs naar je kent een andere wijk in je stad of naar een nieuwe plek omdat dit gevoel van iets nieuws je hersenen het hele nieuwe perspectief geeft en de hele nieuwe energiestroom een andere zeer effectieve methode wordt ruimteherhaling genoemd en


 je moet deze methode niet alleen kennen omdat je een taal leert, maar ook omdat je weet wanneer ze je vertellen dat je dit elke dag vijf minuten wilt doen en je zult worden zoals gisteren ik had mijn balletles en mijn leraar vertelde me probeer dit stuk elke dag vijf minuten en je zult perfect uitgerekt zijn, je zult in staat zijn 

om alle pauze etc te doen en je ziet hetzelfde is met je taal je kunt een lijst van 20 woorden maken en als je ze gewoon meteen probeert te onthouden, ben je waarschijnlijk in een maand wanneer ik je om die woorden vraag die je gaat onthouden misschien een of twee het ding is dat onze hersenen herhaling nodig hebben om iets onder de knie te krijgen

 en dit geldt weer voor alles sporttalen en daarom is het super belangrijk om dingen nu te herhalen de manier waarop ruimte herhaling van toepassing is op het leren van een taal is je maakt verschillende kaarten van verschillende woorden en elke dag draai je een kaart en je bent als weet ik dit woord als je dat doet dan stop je in een doos

als je het niet doet, stop je het in een ander vak en dus zal een vak zijn voor woorden die je je herinnert, dus misschien herhaal je ze elke week of zo een ander vak is voor de woorden die je je niet herinnert, dat betekent dat je ze vaker moet herhalen misschien elke dag, dus deze methode is super ouderwets natuurlijk leven we in dit tijdperk van technologie

waar je gewoon een app kunt gebruiken die ai gebruikt om te bepalen welk woord je je eigenlijk herinnert en welk woord nog wat herhaling nodig heeft een app die de video van vandaag sponsort, heet linguïst en dit is een app die je zou helpen de ruimteherhalingsmethode in de realiteit te brengen en deze app zal je helpen een taal te leren in een kwestie van maanden

Een reactie posten for "BESTE manieren om effectief te | Wetenschappelijk bewezen studietechnieken"