Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ik zie geen vooruitgang in de Engelse | Tussenliggend plateau

 


hey guys welkom laten we het hebben over intermediair plateau en waarom je stopt met het leren van de Engelse taal deze video is gesponsord door italki nu laat me je een zeer belangrijke grafiek laten zien dit laat in feite zien wat er gaande is met je Engelse taalvaardigheid in de loop van de tijd, dus wanneer je begint met het leren van Engels aan het begin 

je bent als oh mijn god er zijn zoveel spannende dingen dus hier ben je alsof ik opgewonden ben en de voortgang is echt traceerbaar je hebt net het alfabet geleerd je hebt geleerd hoe je moet zeggen hoe ben je en je bent als oke de vooruitgang gebeurt nu daarna ben je als oke ik heb de basis geleerd, maar ik spreek nog steeds geen Engels 

echt ik probeer films te kijken, maar je weet dat ik me niet zeker voel ik heb niet het gevoel dat ik het in het Engels heb gemaakt en hier zit je een beetje vast en dit kan lang doorgaan voor sommige mensen ze doen dit zelfs alsof ze beginnen met het leren van taal ze verliezen een aantal van de vaardigheden die ze al hebben verworven en dit is als het ergste

soms gebeurt dit omdat mensen zich verdubbelen op onnodige dingen zoals het leren van meer grammatica door meer lessen te volgen, je zegt dat ik het wil opgeven en hier krijg je een burn-out die echt slecht is, maar dan nadat je je realiseert, dus nadat je deze video hebt bekeken en je je realiseert dat je je strategie moet veranderen, gebeurt er geweldig ding 

en je wordt geavanceerd, dus in deze video gaan we ons concentreren op de strategieën die je naar dit geavanceerde niveau zullen leiden en die je zouden helpen dit tussenliggende plateau te overwinnen als je geïnteresseerd bent, blijf zorgvuldig kijken en schrijf dingen op, ik weet zeker dat je aan het einde van deze video op zijn minst zult leren


 een nieuw ding dat je zou helpen vooruitgang te boeken met je taal laat me je enkele cijfers geven die je nodig hebt om 3 000 Engelse woorden te kennen om 95 Engelse teksten te begrijpen, maar in werkelijkheid gebruiken en begrijpen moedertaalsprekers ongeveer 20 000 woorden, dus als je 3 000 bereikt, is het genoeg en ben je gemiddeld 

maar het kost veel meer moeite om gevorderd te worden en in dit stadium is de motivatie niet zo sterk, want als je net begint met het leren van een taal, leer je 10 woorden en je denkt wow ik heb net 10 woorden geleerd van 0 tot 10 geweldig, maar als je al 3 000 woorden kent, lijkt het leren van extra 10 geen grote vooruitgang

maar nogmaals alles hier heeft te maken met motivatie het stellen van de juiste doelen en het nemen van de juiste actie laten we hierover praten de eerste methode die super nuttig is heet actief leren nu wat er gebeurt als je gemiddeld bent je bent zo van oh ik kan beginnen met het bekijken van youtube video's over investeren in crypto of ja ik kan beginnen met het volgen van lessen 

op een buitenlandse universiteit online of je begint een boek te lezen en je bent alsof je een beetje begrijpt wat er aan de hand is, maar als iemand en zoals dit de beste test is, probeer dan iemand uit te leggen wat je net hebt gehoord als je dat zelfs in je taal kunt doen, dat betekent dat je het echt begreep, want soms overkomt het me vooral

 alsof ik geen moedertaalspreker ben, maar soms moet ik met advocaten praten omdat ik door verschillende deals ga en ik met advocaten praat en het lijkt erop dat ze de woordenschat gebruiken die ik begrijp, maar als ik probeer uit te leggen aan mijn man wat er net is gebeurd, voel ik me vastzitten en dit gebeurt omdat ik het niet echt begrijp


 en ik moet een niveau naar beneden gaan en nogmaals als het gaat om advocaten in het echte leven, kun je niet echt een niveau lager gaan, maar je bevindt je in een unieke positie als je net een taal leert, zodat je een niveau lager kunt gaan, dus ik wil dat je begint met het consumeren van inhoud op een niveau waar je aantekeningen kunt maken en alles kunt samenvatten

je hoorde net in een kleine tekst of in een kleine ik gebruik begrip de hele tijd voor wat ik leer, zodat je een klein idee kunt schrijven over wat je net hebt gehoord, zodat je in staat bent om uit te leggen wat je eigenlijk hebt geleerd, niet alleen zijn als oh ik heb net gelezen dit boek heb het niet echt begrepen, maar het klinkt slim nee we doen niet dat we willen 

om op een niveau te zijn dat uitdagend is, maar tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat we begrijpen wat er aan de hand is en dit is wat ik graag zou willen dat je meteen begint te oefenen als het gaat om het leren van een taal, het beste wat je voor je taal kunt doen, is om een-op-een lessen te volgen, gewoon omdat je gepersonaliseerd wordt

feedback en omdat je in realtime oefent en je hersenen alles trainen om te luisteren en informatie te begrijpen en zinnen te bouwen die je gedachten in taal zetten als je niet weet hoe je een leraar voor je klas kunt vinden, zou ik italki het een wereldwijde taalleergemeenschap aanbevelen

die studenten en docenten verbindt voor betaalbare en flexibele een-op-een taallessen er zijn meer dan 8 000 leraren Engels en sommigen van hen zijn gecertificeerde professionele leraren die u kunnen helpen zich voor te bereiden op taalexamens en ze hebben ook gemeenschapsdocenten die mogelijk moedertaalsprekers zijn of die Engels spreken

Een reactie posten for "Ik zie geen vooruitgang in de Engelse | Tussenliggend plateau"