Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Engelse woordenschat op de luchthaven

 

hey guys welkom vandaag gaan we Engels leren op de luchthaven ik vlieg eigenlijk van New York terug naar huis naar San Francisco en ik ga je alles leren wat verband houdt met vliegen, dus hopelijk dat de volgende keer dat je ergens vliegt, je de woorden kunt gebruiken die je in deze video hebt geleerd, dus luister en kijk goed laten we beginnen, dus we zijn net aangekomen op het vliegveld en uh

Ik heb een transfer geboekt voor het transferbedrijf, maar je kunt ook een taxi boeken, dus transfer is iets formeler en iets dat je vooraf moet boeken een taxi is een auto die je gewoon op straat vangt of de Uber-app gebruikt om het te krijgen natuurlijk, afhankelijk van de stad, kun je het openbaar vervoer gebruiken om nu naar de luchthaven te gaan als je hier eenmaal bent, moet je uitzoeken welke terminal

 je bent binnen en normaal gesproken zou je ticket die informatie hebben nu we bij terminal 5 zijn en mijn luchtvaartmaatschappij is jetblue deze informatie is uiterst belangrijk, want als je het eenmaal hebt, weet je waar je heen moet, kun je je bagage zelf dragen, maar je kunt een kar huren, afhankelijk van waar je bent, het is gratis of niet in de VS het is niet gratis, dus je moet eigenlijk betalen 

om een auto te huren en ik heb alleen mijn handbagage bij me, dus handbagage of handbagage is iets dat ik meeneem in het vliegtuig, dus ik heb niet echt een auto nodig laten we gaan en inchecken voor de vlucht je kunt zelf inchecken met behulp van je terminal en dan je koffers afgeven bij de balie of je kunt gewoon naar de balie gaan en ze zullen alles voor je doen maar omdat ik alleen een handbagage heb en dit een binnenlandse vlucht is

 een binnenlandse vlucht is binnen één land als je uit het land vliegt, het heet internationaal, dus omdat ik op een binnenlandse vlucht zit, heb ik online ingecheckt en ik heb mijn instapkaart al in mijn telefoon en in de meeste landen hoef je je instapkaart niet af te drukken, je laat ze gewoon je telefoon zien en je gaat goed ik heb net een ding genaamd veiligheidscontrole dit is waar ze screen je tassen dit is waar ze je ID opnieuw controleren omdat ik in eigen land reis 


er waren geen douane douane is waar je dingen moet aangeven als je tienduizend dollar in contanten bij je hebt of je neemt mona lisa mee uit Parijs als een echte je moet verklaren dat als je weer internationaal reist met binnenlandse vlucht je dat niet hoeft te doen en dan nog iets dat ik alleen in de VS heb gezien het heet tsa pre in principe wat dit betekent is dat als je een inwoner van de VS bent, ze je een keer screenen

 voor de vlucht geven ze je dit id-nummer ze controleren je strafblad als alles in orde is ze geven je een id-nummer dat je een optie geeft om door een aparte lijn te gaan waar alles een stuk sneller is, zoals de hele veiligheidscontrole omdat je weet hoe je normaal gesproken als je door een veiligheidscontrole gaat, ze zouden je vragen om je laptop mee te nemen ze zouden je vragen om je schoenen uit nu als je een tsa pre en reizen in de VS van de VS dan heb je een aparte lijn die een stuk sneller is en ik deed het denk ik drie jaar geleden en het was gratis met mijn bankkaart

 en het bespaart gewoon veel tijd het is altijd een goed idee om vroeg aan te komen voor je vlucht als het een internationale vlucht is die minstens twee en een half uur is als het binnenlands is, dan goed anderhalf uur gewoon omdat elke luchthaven zo spannend is en als je eenmaal door de paspoortcontrole gaat zodra je je koffers hebt ingecheckt, heb je alle winkels waar je genoeg dingen te doen hebt Ik kon niet echt filmen toen ik door een veiligheidscontrole ging, maar er gebeurde iets daar

Ik werd geselecteerd voor een pat down het gebeurt willekeurig je gaat door de beveiliging en ze vertellen je dat je weet dat je bent geselecteerd voor een willekeurige controle, wat betekent dat je extra vijf tot tien minuten of soms twintig moet toestaan voordat ze je controleren, dus in principe kloppen ze je van hoofd tot voeten om te controleren of je wapens bij je hebt of wat dan ook, dus voor mij duurde het minder dan vijf minuten i ging door

 een extra screening en nu ben ik vrij om te doen wat ik heb anderhalf uur voordat mijn vlucht vertrekt, maar het instappen begint 40 minuten voor vertrek, dus ik heb een half uur om rond de luchthaven te lopen om je dingen te laten zien die ik eigenlijk ga bekijken de business lounge en ik ga je laten zien wat er gaande is tijdens dit deel van de vlucht ik heb snel iets op instagram geplaatst als je volg me daar niet oh je moet helemaal lengua marina heten


Ik post bijna dagelijks verhalen over mijn leven in de VS en ik post ook korte video's over het leren van Engels, dus zorg ervoor dat je de video hier pauzeert abonneer me op mijn instagram en kom terug dit wordt vertrek genoemd en een rivalenbord dit is waar je controleert wanneer je vlucht vertrekt en naar welke gate je moet gaan nu is het super belangrijk dat je daadwerkelijk controleert hoe lang het je gaat kosten om ga naar de gate omdat op sommige luchthavens zoals Frankfurt Airport of London Airport London Heathrow

 het kan je 20 minuten kosten om bij je gate te komen, dus het is super belangrijk om te timen dat anders als je te laat bent om in te stappen, je de toegang tot je kunt worden geweigerd, zelfs als je bent ingecheckt, zelfs als je alles hebt doorgegeven, ze kunnen je vertellen dat je weet dat je vlucht al gesloten is, ga je gang en boek een andere vlucht die op sommige luchthavens nogal stressvol is als het de laatste oproep voor je vlucht is, ze zouden eigenlijk aankondigen en ik heb de situatie een paar keer gehad toen ze waren als miss mcgilko

dit is de laatste oproep voor je vlucht en ik zou als een gek rennen in de VS ze doen dat normaal niet ik denk dat het gewoon is er te veel mensen hier zoals het zou te stressvol zijn voor iedereen om de hele tijd naar de aankondigingen te luisteren, dus zorg ervoor dat je niet te laat bent voor je boarding air force security [Muziek] mijn dochter emily houdt van vliegtuigen, dus ik ga er een voor haar krijgen, dus ze zou kunnen spelen ik weet niet misschien deze ik ben bij de gate klaar om te vliegen

 enthousiast over de vlucht omdat ik deze nacht drie uur heb geslapen en de vlucht zes uur is, wat betekent dat ik waarschijnlijk vier uur zou slapen en ik kijk er nu echt naar uit om dingen op de luchthaven te kopen kan extreem duur zijn dit is een 15 plastic vliegtuig en water kan vijf dollar kosten en eten kan super duur zijn, dus het is een goed idee om alles te kopen voordat je daadwerkelijk vliegt omdat op de luchthaven winkels zijn als een monopolie kunnen ze extreem hoge prijzen stellen en het is beter om je eten van tevoren te kopen trouwens als je in de VS vliegt 

of van de VS naar Canada en je komt uit een ander land zorg ervoor dat je je eigen eten hebt, want ze geven je geen eten als je economy vliegt, zelfs als het een vlucht van zes uur is zoals op deze vlucht, ik had het geluk dat ik een upgrade kreeg, maar op deze vlucht gaan ze geen eten geven aan mensen op de bank en bank is een ander woord voor economie in de Amerikaanse economy class, dus altijd altijd je eten het overkwam me ik denk dat het terug in 2014 toen ik vloog in Canada 


van Toronto naar Vancouver, wat lijkt op een vlucht van vijf uur en ik wist het niet, maar alsof het mijn eerste keer was dat ik binnen Canada vloog en ik wist niet dat ze ons geen eten zouden geven en de enige optie voor mij om te eten was om iets in het vliegtuig te kopen weer te duur niet gezond niet lekker dus sindsdien heb ik altijd mijn eten bij me [Muziek] nu bij het instappen in de vlucht er zijn eigenlijk verschillende groepen wanneer je aan boord gaat en als je zakelijk vliegt of als eerste in de eerste groep instapt, dus in principe afhankelijk van de klasse die je aan een andere groep hebt toegewezen, is het normaal gesproken

 geschreven op je instapkaart, dus als je klaar bent om aan boord te gaan, zorg er dan voor dat je weet in welke groep je bent, want ze gaan groep nummer vier boarding groep nummer vijf boarding aankondigen en je kunt niet echt instappen voordat je groep is aangekondigd, maar je kunt daarna instappen, zorg er gewoon voor dat je de vlucht niet mist, ik weet dat ze je niet toestaan om op de grond te zitten, ik vond het gewoon geweldig omdat de de eerste keer dat ik op de grond zat, kun je overal zitten

Anyways wat ik je wilde vertellen is dat als je internationaal reist, je ook deze mogelijkheid hebt om te winkelen zonder belastingen, wat belastingvrij wordt genoemd, in principe kan de prijs zeven tot tien procent goedkoper zijn in vergelijking met lokale winkels en als je op zoek bent naar iets duurders zoals misschien parfum of misschien wat make-up, is het logisch om het in een belastingvrije winkel te kopen, dus als je tijd hebt op de luchthaven en je hebt besloten dat je jezelf wilt trakteren en dan wat wilt doen

Een reactie posten for "Engelse woordenschat op de luchthaven"